Un bloc din Capitală, din cartierul Ferentari, a luat foc în această seară. Din primele informații, blocul arde de la etajul 2 și până la etajul zece, iar locatarii au fost evacuați.

Peste 10 autospeciale cu apă și spumă intervin la fața locului. De asemenea, autospeciale SMURD au ajuns în zonă și se fac căutări pentru a se identifica dacă există oameni blocați în interior. 6 persoane intoxicate cu fum au avut nevoie de îngrijiri medicale.

S-a cerut și sprijinul Jandarmeriei Române. „Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la nivelul  fațadei unui bloc, de la etajul doi la etajul zece în strada Baciului. La acest moment actioneaza 14 autospeciale cu apa si spuma,4 SMURD B2,2 UTIM,DSM,2 SABIF. Pentru stingerea incendiului s-a actionat din exterior utilizand autoscara.
De asemenea au fost constituite echipe de cautare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu”, transmit autoritățile.

Consilier local al Sectorul 5, Alexandru Dimitriu a transmis unele informații cu privire la situația incendiului:

„… Un bloc termoizolat a luat foc, iar propagarea incendiului este cauzată cel mai probabil de materialele ieftine folosite: În zona str. Baciului nr. 4, Sector 5 a izbucnit un incendiu într-un apartament situat la etajul 2, care s-a propagat pe fațada blocului până la etajul 10. La fața locului au fost direcționați polițiști locali din cadrul Poliției Locale Sector 5, iar lucrătorii din cadrul ISUBIF acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului. Până în acest moment nu sunt informații cu privire la înregistrarea de victime omenești sau persoane evacuate din bloc”, a scris Dimitriu pe contul său de facebook

Imagine

Sursa foto: captura video

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 14 mai 2022
Articolul următorAnnalena Baerbock – G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge blocada rusă