Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a venit cu o primă reacție în plină anchetă a Consiliului Concurenței la cele zece bănci implicate în calcului indicelui ROBOR. Vin vești proaste de la BNR și pentru cei care au credite legate de IRCC: indicele se va apropia de ROBOR.

Mugur Isărescu spune că perioada dobânzilor a trecut, iar ancheta va stabili dacă a fost sau nu artificială creșterea indicelui. Mai mult, guvernatorul susține că indicele ROBOR a devenit un indicator cu putere socială.

Guvernatorul BNR este de părere că o discuție între bănci este una normală. Isărescu a declarat că acțiunile de control făcute de Consiliul Concurenței sunt normale și că trebuie așteptat rezultatul acestora.

„O înțelegere în piață este corectă. Cum vrei să stabilească ROBOR-ul, prin telepatie? De asta și investigația Consiliului Concurenței este normală”, a declarat Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă organizată de BNR.

Acesta a spus că ROBOR la 3 luni a devenit vedetă în ultima perioadă, iar că din funcția lui monetar a căpătat o funcție socială.

„Nu tot ROBOR-ul a ajuns vedetă, ziariștii l-au făcut vedetă pe cel la 3 luni. Uitați cum un ROBOR cu funcție monetară a căpătat o funcție socială”, a subliniat guvernatorul BNR. 

Articolul precedentMașini de lux pentru deputați, în plină criză. De unde vin banii?
Articolul următorROMÂNIA SUVERANĂ | Faptele bune sunt cele care pot schimba lumea în care trăim