În perioada 31 iulie – 2 august, la Călărași, s-a desfășurat cea de-a treia etapă zonală a concursurilor profesioniste, la care au participat pompierii militari din 4 județe.

La această etapă au participat pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă al județelor: Ialomița, Tulcea, Constanța și Călărași, concursul fiind cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, cu caracter tehnico-aplicativ şi sportiv.

Competiția, derulată în incinta Stadionului Municipal „Ion Comșa” din Călăraşi, a constat în parcurgerea a patru probe: Scara de fereastră – 8 concurenți, desfășurată în incinta unității, „Pista cu obstacole pe 100 metri – 8 concurenți, „Ștafeta 4 x 100 metri”- 2 echipe cu câte 4 concurenți și „realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă” – 7 concurenți.

Pe parcursul acestor manifestări au fost avute în vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie, popularizarea în rândul cetăţenilor, a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

La finalul celor trei zile de concurs, după parcurgerea celor patru probe, atât la individual cât și pe echipe, clasamentul este următorul:

Locul 1- Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași;

Locul 2 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița;

Locul 3 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța;

Locul 4 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea.

Competiția a fost organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al Judeţului Călărași.

La final, în prezența reprezentanților Instituției Prefectului și a Consiliului Județean Călărași, precum și a altor oficialități, alături de reprezentanți ai comenzii unității, a avut loc festivitatea de premiere.

Articolul precedentPompierii militari din Oltenița au ajutat un pui de barză să ajungă acasă, în cuibul său
Articolul următorAtenție! Trafic blocat pe Autostrada A2, sensul București-Constanța