Astăzi, 4 februarie 2019, a fost semnat, la sediul ISU Călărași, Acordul de Parteneriat pentru implementarea proiectului transfrontalier „Gestionarea comună a riscurilor în regiunea de graniță Călărași – Dobrich”.

Acesta se implementează în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V – A România – Bulgaria. Scopul proiectul constă în eficientizarea răspunsului comun în situații de urgență în zona transfrontalieră prin intermediul elaborării unui plan de acțiune și a unei strategii de pregătire comune pentru a face față situațiilor de urgență cauzate de dezastrele naturale.

Obiectivele proiectului urmăresc: elaborarea strategiei și planului de acțiune comun, achiziționarea de echipamente moderne de intervenție și crearea unei rețele de parteneri pentru prevenirea riscurilor și atenuarea efectelor negative ale dezastrelor.

Proiectul este conceput pentru a se derula pe o perioadă de doi ani, iar bugetul proiectului se ridică la suma de aproximativ 800.000 de euro.

Prin modernizarea cu echipamente a dispeceratului comun pentru intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași și prin achiziția de noi echipamente de intervenție se urmărește scăderea timpului de răspuns în situații de urgență, printr-o mai bună localizare a zonei unde este notificată o situație de urgență.

Articolul precedent31 de șoferi au fost lăsați fără permis de polițiști săptămâna trecută
Articolul următorADR Sud Muntenia anunță prelungirea apelului de proiecte privind inovarea și transferul tehnologic