Legea conform căreia gospodăria țărănească va putea fi scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri a fost promulgată.

Conform noii legi ”gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea și modul de autorizare a gospodăriei țărănești se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.

Conform aceluiași act normativ se introduce în Legea cooperației agricole și precizarea privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori.

Astfel se va aplica ”scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016”.

Articolul precedentLista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: Cine trece pe pe lista ROȘIE – DOCUMENT oficial
Articolul următorKlaus Iohannis, întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, în contextul crizei din Ucraina