Mai marii țării fac economie. Klaus Iohannis spune că se spală cu apă călduță și aprinde becul, doar când este absolut necesar. Mai mult, șeful statului spune că nici temperatura din casa în care locuiește nu este foarte mare. Premierul Nicolae Ciucă aprinde, în birou, doar jumătate din becurile pe care le folosea altădată. Iar ministrul de Interne, Lucian Bode, caută soluții ca angajații să nu stea la birou mai mult de ora 17 ca să nu consume curent. 

„Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă, nici temperatura apei calde nu e mare. Electricitatea să o folosim atunci când chiar trebuie, nu să iluminăm grădina. Sunt multe chestiuni mici care însumate se văd și la bani, plătești mai puțin”, a afirmat Klaus Iohannis.

„La mine în birou și în încăperile adiacente funcționează 50% din corpurile de iluminat. Din evaluări se constată o scădere a consumului de energie într 5 și 10%. Este posibil să scădem până la 15%”, a declarat, la rândul sau, premeirul Nicolae Ciucă.

„MAI are sediul central într-o clădire veche, unde avem mii de corpuri de iluminat. De acolo pornim. Trecem la ora de iarnă și o să fie nevoie de mai multă lumină și mai multă energie și aici ne-am gandit cum să gestionăm lucrurile în așa fel încât să nu fie nevoie să rămânem după orele 17:00, cu excepția activității care necesită 24 h”, a spus ministrul Lucian Bode. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan, despre refuzul Olandei de a ne primi în Schengen: „Dacă pe 8 decembrie va fi la fel, România va acționa diferit, față de ultimii 32 de ani”
Articolul următorSimona Halep depistată pozitiv cu Roxadustat. „Cel mai greu meci din viața mea”