Pompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au fost angrenaţi ieri, timp de aproximativ șase ore, în mai multe misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti afectate de precipitațiile abundente căzute pe raza mai multor localități din județul Călărași.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut în mai multe zone din judeţul Călăraşi, într-un interval scurt de timp, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării cetăţeneşti în localităţile: Budești, Mânăstirea, Frumuşani, Modelu şi Călăraşi, existând risc de inundare a mai multor locuinţe.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au intervenit cu autospeciale și motopompe timp de aproximativ șase ore pentru evacuarea apei din opt gospodării, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp.

Trebuie menţionat că exista pericolul ca pereții exteriori ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale acestor situaţii de urgenţă, valoarea bunurilor salvate fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 500.000 de lei.

Articolul precedentCum s-a implicat Primăria Călărași pe perioada stării de urgență
Articolul următorAmenzi de 273.000 lei date călărășenilor care nu au respectat restricțiile de circulație