În perioada 25 – 27 octombrie 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează, la Călăraşi, ediţia a XXIV-a a Concursului Naţional cu participare internațională „Ion Barbu –Dan Barbilian”, eveniment cultural şi ştiinţific de tradiţie, care antrenează un mare număr de elevi şi profesori din ţară şi din străinătate.

Manifestarea (înscrisă în Calendarul concursurilor naţionale şcolare fără finanţare M.E.N.) cuprinde următoarele competiţii:

– concurs de pregătire pentru Balcaniada de Matematică și Olimpiada Internațională de Matematică, „Mathematical Danube Competition” (participă elevi din lotul olimpic lărgit de juniori și seniori al României, Republicii Moldova și Bulgariei);

– concurs național de matematică adresat elevilor din clasele V-VIII;

– concurs național de literatură română  pentru elevii din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a  XII-a;

La concursurile de matematică sunt înscriși 385 de elevi din 16 județe, municipiul București, Bulgaria și Republica Moldova. La concursul de literatură sunt înscriși 134 de elevi din 15 județe și Republica Moldova.

Concursurile de matematică se vor desfăşura la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, iar cel de literatură la Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi, începând cu ora 10.00. Şi în acest an vor fi prezente cunoscute personalităţi din mediul ştiinţific şi cultural cum sunt preşedinţii concursului – prof. univ. dr. Silviu Angelescu şi prof. univ. dr. Radu Gologan, distinşi profesori din învăţământul preuniversitar şi superior din România şi Republica Moldova, inspectori generali din M.E.N.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 25 octombrie, ora 18.00, la Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, iar cea de premiere, duminică, 27 octombrie, ora 10.00, la Sala de spectacole Barbu Știrbei.

Articolul precedentLicitație pentru renovarea Casei Demetriade (fosta bibliotecă județeană)
Articolul următorTrei tineri, prinși de jandarmii călărășeni cu droguri asupra lor