Miercurea din Săptămâna Luminată se mai numește și Sfânta Mercurie. Este ziua în care bărbații se întorc să muncească la câmp, în timp ce femeilor le este interzis să facă acest lucru.

Miercurea Albă din Săptămâna Luminată, ziua în care bărbații se întorc să muncească la câmp

Miercurea din Săptămâna Luminată se mai numește și Sfânta Mercurie, ori „nunta șoarecilor”. Ziua cu „dezlegare la pește” în care porțile Raiului sunt deschise pentru sufletele păcătoşilor reţinute în iad.

Femeile nu ai voie să muncească astăzi fiindcă aduc rozătoarele în casă

De exemplu, se spune că în Miercurea Albă nu trebuie să îți speli părul, deoarece vei încărunți mult mai repede. Sfânta Miercuri nu este zi de post, prin urmare ai dezlegare la pește. Nu se mătănii, doar închinăciuni.

În ceea ce privește treburile casnice, în Miercurea Albă poți pune rufe la spălat, iar bărbații pot munci câmpul. În schimb, femeilor le este interzis să muncească, deoarece se spune că ai lucra de „nunta șoarecilor”, însemnând să aduci rozătoarele în casă şi să nu ai tot restul anului bucate pe masă.

Articolul precedent„Ne ia sau nu statul copiii?” Revolta românilor față de proiectul de lege care prevede separarea copiilor de familie. Actul normativ va ajunge la votul final
Articolul următorElevii se întorc în bănci. Începe cel de-al cincilea modul al anului şcolar 2022-2023: cât a mai rămas până la vacanța de vară