Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat un ordin prin care a mărit de la 8 la 29 numărul spitalelor de faza a doua pentru Covid, aceasta fiind unitățile medicale desemnate să trateze bolnavii confirmați cu virusul atunci când spitalele de boli infecțioase sunt depășite de numărul de pacienți.

Măsura a fost luată în contextul în care, în urmă cu două zile Nelu Tătaru declara că peste jumătate din cele 400 de paturi de terapie intensivă din spitalele de faza 1 și 2 sunt ocupate. ”Pentru spitalele de fază 1 şi 2 avem peste 400 de paturi de Terapie Intensivă, sunt peste 200 de cazuri, dar pe monitor sau intubatie avem 36 de pacienţi. Suntem într-un registru în care putem menţine aceste cazuri”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Miercuri, la Terapie Intensivă erau internați 245 de pacienți, conform datelor publicate de Grupul de comunicare strategică.

În plus, responsabilii cu gestionarea crizei au precizat în repetate rânduri că vârful epidemiei este așteptat în România spre sfârșitul lunii aprilie.

Noul ordin a fost publicat în Monitorul Oficial și modifică ordinul inițial, de la începutul lunii aprilie.

Articolul precedentAcordul cu Biserica se modifică. Marcel Vela: Slujbele de Înviere, FĂRĂ credincioși. Polițiștii NU mai împart lumină
Articolul următorTradiții în ziua în care se înroșesc ouăle