Mâine, 13 august, va fi prezent la Călăraşi, ministrului Turismului, Bogdan Trif pentru a semna, la sediul Prefecturii, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, contractul de finanţare al proiectului „Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea – Călăraşi (port turistic de agrement)”.

În valoare de 86.522.510,65 lei, TVA inclus, (din care 51.706.060 lei reprezintă contribuţie guvernamentală, investiţia reprezintă reamenajarea brațului Borcea și revitalizarea turismului în zona noastră. Durata de realizare a investiţiei este estimată la 45 de luni.

Potrivit iniţiatorilor, scopul implementării proiectului este acela de a dezvolta din punct de vedere turistic și administrativ zona. Prin realizarea acestei investiții se dorește creșterea gradului de atractivitate al zonei și generarea de noi locuri de muncă, precum și sporirea consumului pentru o gamă largă de bunuri și servicii achiziționate ulterior implementării proiectului.

Totodată se vor crea oportunități și pentru pasionații turismului sportiv.

Terenul pe care se propune implementarea proiectului este poziționat în partea de sud a municipiului Călărași, între Brațul Borcea și pădurea adiacentă DN3. Pentru a se asigura accesul la Brațul Borcea, Consiliul Județean Călărași a beneficiat de sprijinul Consiliului Local al municipiului Călărași, între cele două instituții incheindu-se un protocol de predare–primire a unui imobil teren în suprafață de 1.493 m.p. cu ieșire la Brațul Borcea.

Prin proiect se urmărește construcția următoarelor obiective:

– Realizare cheu semitaluzat;

– Construcție spațiu săli de conferințe, birou și spații comerciale;

– Atelier reparații bărci;

– Turn belvedere.

Articolul precedentConsiliul Județean Călărași va construi un Adăpost Pescăresc pe malul Dunării
Articolul următorAnsamblul Bărăganul s-a clasat pe locul 2 la Festivalul Național de Folclor de la Mioveni