Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), critică două dintre cele mai importante ministere conduse de miniștri PSD. Liberalul reproșează miniștrilor Rafila (Sănătate) și Budăi (Muncă) faptul că au cea mai slabă absorbție a fondurilor europene dintre toate ministerele.

„Eu sunt și în următoarele zile, 21-23 februarie, la Bruxelles, pentru avea discuții cu comisarii europeni și legat de PNRR și legat de viitorul cadru bugetar al UE, 2021-2027. Evident că mă preocupă și PNRR, și viitorul cadru. Mă preocupă și absorbția pe actualul cadru european 2014-2020, din care mai avem doi ani. Facem o analiză în acest moment la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pe toate autoritățile de management, astfel încât contractele semnate care nu au nicio să fie finalizate până la sfârșitul anului viitor să fie reziliate și banii să fie alocați altor proiecte, astfel încât să nu riscăm să pierdem acei bani.

Există într-adevăr o slabă absorbție la Ministerul Muncii și o slabă absorbție la Ministerul Sănătății. Din punctul ăsta de vedere aș fi profund recunoscător dacă cei doi miniștri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene. La începutul mandatului acestui guvern toată lumea a înțeles anumite disfuncționalități, au trecut câteva luni și evident și eu, și premierul și toată țara așteaptă să vadă progrese și mai puțin scuze”, a declarat Vîlceanu, după ședința de guvern de luni.

Vîlceanu a mai precizat că premierul Ciucă este „foarte concentrat pe absorbție”. „Nu există nicio ședință în care să nu-mi ceară stadiul absorbției”, a afirmat ministrul.

Dan Vîlceanu a acuzat „o abordare neserioasă” din partea unor colegi de guvern. „În ultima perioadă am purtat comunicări cu ministerele și vreau să vă spun că atunci când întrebi special de anumite proiecte și primești răspuns că până în 2023 există două scenarii – să termini proiectul sau să nu termini proiectul – mi se pare o abordare neserioasă”, a mai declarat Vîlceanu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGeorge Simion: „Vladimir Putin îşi iubeşte poporul, ar fi bine să avem şi noi conducători care îşi iubesc poporul, dar este un criminal”
Articolul următorAtenție, șoferi! Circulație restricționată pe Autostrada A2