Ministerul Tineretului și Sportului a alocat CSM Călărași suma de 2 milioane de lei pentru modernizarea Sălii Sportului din cadrul Complexului Tineretului. Bugetul de investiții alocat Clubului Sportiv Municipal Călărași de MTS (ANST) în ultimii 30 de ani a fost de doar 500.000 lei în anul 2009.

Sala Sporturilor din municipiul Călărași aparține Clubului Sportiv Municipal Călărași fiind amplasată în Complexul Sportiv din B-dul Republicii nr. 39 și este a doua sală de sport din județul Călărași omologată pentru desfășurarea competițiilor sportive oficiale la jocurile sportive.

Această construcție a fost realizată în perioada 1975 – 1976 și nu a beneficiat niciodată de reparații capitale, în acest moment fiind într-o stare avansată de degradare.

La ora actuală straturile componente ale terasei (acoperișului) sunt foarte degradate, fapt care a produs degradarea tencuielilor și zugrăvelilor prin infiltrarea repetată a apelor meteorice. Când plouă afară, plouă și înăuntrul sălii de sport.

Pardoseala din dușumea refolosită prezintă numeroase umflături și deteriorări.

Sala dispune de un sistem de iluminat artificial depășit din punct de vedere fizic și „moral” și care nu prezintă siguranță în exploatare, conductorii electrici, din aluminiu, fiind mult îmbătrâniți, “împușcându-se” adeseori chiar în timpul competițiilor iar corpurile de protecție care acoperă corpurile de iluminat se desprind periodic din tavan unde sunt prinse, și atârnă periculos, punând în pericol sportivii practicanți de mișcare care folosesc sala de sport.

Sala Sporturilor din Călărași este folosită zilnic pentru activități sportive de la ora 8.00 până la ora 22.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, numărul de sportivi ce utilizează această sală într-un an fiind de cca. 40.000 de sportivi.

De această sală a sporturilor beneficiază și vor beneficia sportivii de performanță de la handbal, baschet, volei, fotbal dar și numeroșii sportivi amatori dornici de mișcare care utilizează contracost această sală, județul Călărași fiind unul din județele cu cel mai mic număr de baze sportive raportat la populație.

„Sunt fericit și mândru că echipa din care fac parte, cea a MTS, a înțeles importanța realizării acestei investiții pentru comunitatea din Călărași. Mulțumesc și pe această cale domnului Ministru Ionuț Marian Stroe, care dat curs solicitării adresate de cluburile sportive municipale, sprijininând reabilitarea acestui obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor și tinerilor din comunitatea locală pe care și eu o reprezint. Era o necesitate să investim în reabilitarea totală a sălii de sport din orașul nostru.

Odată cu finalizarea modernizării, pe lângă beneficiile de care se pot bucura copiii și tinerii care se vor antrena aici, oferim șansa Călărașiului de a găzdui competiții sportive naționale. Fiind o sală multidisciplinară, sper ca după inaugurare să adune sub cupola sa cât mai mulți copii și tineri talentați.” – a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Dragoș Coman.Imagine

În ultimii 9 ani, sportivii CSM Călărași au obținut la campionatele europene și mondiale la care au participat un număr 34 de medalii, dintre care 17  de aur, 7 de argint și 10 de bronz.

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă va fi implementată în România printr-un proiect de lege
Articolul următorCod galben de ploi și vijelii în aproape toată țara