O nouă minivacanță de 3 zile pentru români. Luni, 24 ianuarie, este zi liberă, conform Codului Muncii. Această zi a fost declarată nelucrătoare în anul 2016.

Și pentru elevi ziua de 24 ianuarie va fi zi liberă. Astfel, weekendul 22- 23 ianuarie va fi legat cu ziua de 24, iar elevii și profesorii vor avea o minivacanță de 3 zile.

Și se vor reîntoarce la cursuri marți, pe 25 ianuarie.

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii. Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile.

În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Pe 24 ianuarie este sărbătorită Mica Unire, Unirea Principatelor Române. În 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza se uneau Moldova și Țara Românească.

Articolul precedentStelian Ion, despre proiectul de desfiinţare a Secţie de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie: Să reiei totul de la zero e absurd
Articolul următor”Am fost un pic emoționată” .Simona Halep, în turul 2 la Australian Open