Barajul hodrocentralei Nova Kakhovka,din regiunea Herson, aflat sub controlul rușilor, a fost avariat în urma bombardamentelor cu rachete americane HIMARS al forțelor ucrainene, potrivit agențiile de presă ruse. Oficiali locali citați de acestea au avertizat că ruperea barajului ar produce o catastrofă.

Agenția TASS, care citează un reprezentant al serviciilor de urgență, a anunțat că o rachetă lansată de un sistem american de rachete HIMARS a lovit în zona de închidere a barajului Nova Kakhovka, aflat sub controlul rușilor, din regiunea Herson.

În urma loviturii, amenajarea hidrologică a fost avariată, iar ruperea barajului ar produce o catastrofă.Kievul a dezminţit că ar intenţiona să atace barajul de la Kahovka, o instalaţie cu o înălţime de 30 de metri şi 3,2 kilometri lungime, de dimensiunea Marelui Lac Sărat din SUA (Great Salt Lake), care ar inunda oraşe şi sate capturate de forţele ruse la începutul războiului.

Șeful serviciilor de informaţii militare ucrainene a spus că o astfel de acţiune ar provoca o catastrofă de mediu, dar și noi probleme strategice armatei ruse, care ar fi nevoită să se retragă către Crimeea.

 

Articolul precedentCum va fi vremea săptămâna viitoare – Când vine gerul în România
Articolul următorMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”