Un cetățean din comuna Dragoş Vodă a descoperit la marginea localității un proiectil exploziv de calibru 152 mm (muniţie rămasă neexplodată). Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 27.01.2020, ora 14.10, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Dragoş Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil de calibrul 152 milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetățean din comuna Dragoş Vodă, care, conștientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit rapid cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Articolul precedentDunărea Călărași a pierdut primul amical din cantonamentul din Turcia
Articolul următorUn autoturism plin cu 35 kg de tutun, depistat în trafic, în localitatea Vasilați