Ministrul Energiei – Virgil Popescu spune că o ofertă de 8 lei/kw este una înşelătoare şi nu ar trebui să existe pe piaţă. Oficialul a explicat că în România avem o piaţă reglementată la energie, cu un preţ plafonat şi că discuţii pe această temă au loc în coaliţia de guvernare.

„Discuţiile despre regementarea pieţei nu sunt de acum, sunt de la începutul anului, în coaliţie. Reglementarea pieţei înseamnă că sunt nişte reguli în piaţă. Noi acum avem o piaţă reglementată sau parţial reglementată, atât la energie, cât şi la gaze naturale. Avem un preţ plafonat, de 68 de bani, de 80 de bani, de 1 leu pentru IMM şi alte categorii.

Asta însemană că avem o reglementare a pieţei. Sigur că există discuţii în coaliţie şi scenarii, pentru a mări aceste preţuri administrative. Am avut luni o discuţie, în Guvern, la coaliţie şi cu furnizorii şi din discuţiile de acolo, la  propunerea lor, ne-au prezentat nişte scenarii. Suntem în evaluare, în discuţii şi când coaliţia va decide pe un scenariu, le vom pune în practică”, a declarat Virgil Popescu. 

Întrebat despre cei care fac oferte de 8 lei/kw, Virgil Popescu a declarat: „Asta nu este doar o ofertă înşelătoare, este o ofertă care nu ar trebui să existe în piaţă, asta este o bătaie de joc. Nu poţi să faci o ofertă de 8 lei pentru că inclusiv preţul pe piaţa cea mai scumpă, piaţa zilei următoare nu ajunge la acest nivel. Este o ofertă complet neserioasă. Dacă devine un fenomen, ori la legislaţia primară, ori la cea secundară, trebuie umblat. Nu ai de ce să dai semnale în piaţă că tu rămâi scump”.

Articolul precedentStimulente de la Guvern pentru performanța şcolară – Nicolae Ciucă: „2.000 lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională”
Articolul următorMinisterul Educaţiei anunţă că va plăti, de la 1 noiembrie, sumele restante din sporuri sau majorări salariale