Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat marți seară că Guvernul lucrează la „un mix de măsuri” pentru a contracara prețurile mari la energie, iar deciziile ar putea fi luate săptămâna viitoare.

„Eu cred că vor fi luate deciziile săptămâna viitoare. Suntem încă în discuție la nivel de guvern. Este un mix de soluții, trebuie să afecteze cauzele, să încetăm odată cu prețurile acestea explozive la energie, care până la urmă au dus și la încetinirea economiei și la pierderea de putere de cumpărare, dar și să ne adresăm efectelor pentru că iată și populația și economia a plătit facturi foarte mari”, a declarat Câciu la un post TV, citat de Mediafax.

Ministrul Finanțelor a mai afirmat că acum se lucrează la măsurile cu aplicabilitate pe termen mediu și luung, după ce expiră actualul pachet de facilități.

„Cauzele sunt în piața de energie, sunt identificate, am lucrat împreună și cu cei care sunt în piață ca să identificăm unde sunt probleme de prețuri, să zic așa, care pur și simplu, sunt de nesuportat, și eu cred că săptămâna viitoare guvernul va veni cu acest mix de măsuri”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Câciu a precizat că propunerile sunt încă la lucru în guvern, nu au ajuns să fie discutate în Coaliție.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTrafic oprit pe A2 de la această oră
Articolul următorVremea 16 februarie – Temperaturile în creștere. Unde va fi cel mai cald