Părintele Zenovie trece, în aceste zile, prin clipe de neimaginat. Starețul de la Mănăstirea Nechit a fost confirmat pozitiv la coronavirus. Într-un editorial emoționant, realizatoarea emisiunii „Legile Puterii„, Alexandra Păcuraru, a făcut un apel la toți credincioșii să-și dea mâinile, simbolic, în rugăciune, pentru părintele care a schimbat viața multor oameni greu încercați de soartă. 

Părintele Zenovie, stareţul de la Mănăstirea Nechit, din judeţul Neamţ, este infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției de cult.

„Doamne-ajută tuturor. Întrucât circulă multe zvonuri despre starea de sănătate a părintelui stareț Arhimandrit Zenovie, ținem să vă anunțăm că starea părintelui este stabilă și spre revenire. În momentul de față, rugăciunile tuturor contează mai mult decât orice. Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că părintele se va reface complet”, este anunțul făcut pe pagina de Facebook a lăcașului de cult.

Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii „Legile Puterii”, a făcut un apel către toți credincioșii pentru a se ruga pentru sănătatea starețului. 

„Am primit foarte multe mesaje și din partea telespectatorilor mei care îl cunosc, îl iubesc și îl prețuiesc pe părintele Zenovie. Starea lui de sănătate este încă pusă la grea încercare. Încă este internat la Iași. Noi toți cei care i-am trecut pragul știm cât de mult se ruga părintele pentru noi toți. Nici nu mânca. Postea și se ruga. Acum este momentul să ne unim și noi în rugăciune pentru sănătatea lui. Vă invit pe toți cei care vreți să vă alăturați la 12 noaptea să citim împreună Acatistul Sfântului Zenovie și al sfântului Luca! Rugăciunile noastre vor mult mai fi puternice, vor fi auzite și părintele Zenovie va fi mai bine! Vreau să nu închei acest editorial de suflet fără sa-mi îndrept recunoștința și către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, către Streinu Cercel, Alice Grasu, Dr. Carmen Dorobăț, Dr. Luca și către toată echipa medicală! Medicii noștri sunt eroii zilelor noastre! Eroii noștri în halate albe. Să ne amintim mai des de ce valori încă avem în această țară. Ce făceam în această situație fără dr. Streinu Cercel? Care s-a implicat mai mult decât sufletește să evalueze situația, să monitorizeze evoluția, să verifice schema de tratament și nu numai. Nici nu vreau să mă gândesc! Mulțumesc că există!”, a spus Alexandra Păcuraru.

 

Articolul precedentDan Vîlceanu: „Avem nevoie de o lege nouă a pensiilor pentru eliminarea inechităţilor” – Va renegocia România PNRR?
Articolul următorZiua comemorării Holocaustului. Alexandra Păcuraru, mesaj de unitate: ”Tinerele generații să nu uite această crimă din istoria omenirii”