O tânără de 18 ani, din comuna Dor Mărunt, a fost depistată pozitiv cu virusul COVID-19. Aceasta locuia la prietenul ei în județul Ialomița, în localitatea Rași, comuna Sălcioara. Femeia care s-a întors din Anglia pe 15 martie, s-a prezentat la spitalul din Slobozia cu simptome specifice coronavirusului.

Medicii au luat decizia transferării acesteia la Spitalul Victor Babeș din București unde a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Printre cei 7 contacți ai tinerei se află și părinții acesteia care locuiesc în comuna Dor Mărunt, județul Călărași.

În seara zilei de 19.03.2020, o echipă a Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași, s-a deplasat în teren unde a stabilit contacții direcți ai unei persoane infectate cu coronavirus COVID-19, persoană domiciliată în alt județ. Persoana infectată a fost în vizită la rudele din județul Călărași în data de 15.03.2020. S-a dispus izolarea la domiciliu și li s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă există sau nu persoane infectate între cele care au luat contact.

„Menționăm că toate persoanele identificate sunt asimptomatice la data prezentă și au o stare bună de sănătate. Până la această oră, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași, monitorizează împreună cu medicii de familie un număr de 311 persoane izolate la domiciliu și 37 de persoane pentru care s-a instituit carantina.

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași dispune de suficiente materiale pentru efectuarea recoltărilor de probe. Vă informăm că în județul Călărași, până la această oră, nu există niciun caz de infectare cu COVID-19.

Facem din nou apel la cetățeni să evite deplasările care nu sunt necesare, să respecte măsurile impuse și recomandările autorităților, de asemenea îi rugăm să se informeze doar din surse oficiale.” – DSP Călărași.

Articolul precedentVIDEO Fără precedent! Armata română face un spital în 5 zile. Primele imagini
Articolul următorCrucea Roșie și Primăria Călărași vin în sprijinul bătrânilor pentru cumpărături