Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au efectuat 10 percheziții domiciliare pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun.

 Potrivit polișiștulor în perioada 2020-prezent, persoanele în cauză ar fi desfășurat activități infracționale pe raza județelor Călărași și Ilfov, de achiziționare, transport, prelucrare și comercializare a produselor din tutun.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 2.430 kg tutun frunză, 4 kg tutun mărunțit și 1.600 de tuburi de țigarete. Totodată, a fost identificată și o instalație artizanală, neautorizată, de procesare a șoriciului de porc, unde acesta era transformat în șorici comercial și solvent folosit la diluarea motorinei.

A  fost solicitat sprijinul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, care a procedat la confiscarea a 390 kg șorici de porc neconform, iar cantitatea de 60 de litri solvent identificată cu ocazia percheziției domiciliare, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de “producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat”.

Activitățile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi