Două percheziții au avut loc în județul Călărași, într-un dosar penal în care se efectuează cercetari sub apectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

„În urma perchezițiilor efectuate la sediul social și la punctul de lucru, în care își defășura activitatea operatorul economic, au fost identificate și ridicate mai multe documente de evidență contabilă cu valoare probatorie. Totodată, s-a constatat faptul că, agentul economic oferea spre vânzare peste  260 de kilograme de pește (din specii diferite), fără a deține acte de proveniență.”transmite IPJ Constanța.

Cantitatea de pește a fost ridicată, în vederea confiscării, și predată către o unitate de profil.

Imagine

Doi agenți economici sunt cercetați(în cazul celui de-al doilea sesizarea făcându-se la momentul perchezițiilor) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Totodată, în urma verificării casei de marcat, s-a constatat faptul că agentul economic nu deținea suma de 377,62 lei, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentSEMNAL de ALARMĂ al UNICEF: Pierderi de o amploare aproape „IREVERSIBILĂ” prin închiderea școlilor, ca urmare a pandemiei de COVID
Articolul următorGuvernul a adoptat OUG pe energie. Virgil Popescu: „Scade plafonul de la 1 leu pe kW, la 80 de bani pe kW”