Șapte percheziții au avut loc  luni în județele Constanța, Călărași și în municipiul București, la locuințele a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la punctul de lucru al unei societăți comerciale.   O persoană a fost reținută.

Potrivit anchetatorilor în perioada 2018 – 2019, cele 3 persoane, administratori ai unei societăți comerciale, sunt bănuite că ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale, prin aceasta fiind cauzat, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit și T.V.A.

Totodată, în aceeași calitate și în aceeași perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societății comerciale, într-o comună din județul Constanța, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile și date informatice de interes în cauză,” informează IPJ Constanța.

 Un bărbat, de 43 de ani a fost reținut  sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

Articolul precedentVIDEO S-a deschis circulația pe pasajul Drajna
Articolul următorRomânia, lovită de un ciclon mediteranean: vreme extrem de instabilă, furtuni zilnice. ANM, avertisment pentru populație