Medicii spun de mult timp că fiecare persoană ar trebui să-și cunoască grupa sanguină și Rh-ul. Este extrem de important, deoarece dacă o persoană primește sânge cu antigene străine, sistemul său imunitar va începe să lupte împotriva acestora și va apărea o reacție de respingere. O legătură mai puțin evidentă, dar sugerată de studii, este cea dintre grupa de sânge și anumite riscuri de sănătate. 

Oamenii de știință de la Școala de Medicină de la Universitatea din Maryland au efectuat un studiu pentru a afla care sunt grupele sanguine cu un risc mult mai mare de a suferi un accident vascular cerebral la o vârstă fragedă.

Astfel, s-a constatat că cei mai nenorocoși sunt purtătorii grupei sanguine A, adică a doua grupă.

„Studiul a arătat că 48% dintre persoanele cu accident vascular cerebral timpuriu aveau grupa sanguină A. Încă a fost stabilit exact care este legătura, sunt necesare cercetări suplimentare care să confirme sau să infirme ipoteza noastră”, spun cercetătorii

La polul opus, persoanele cu grupa sanguină 0 (adică prima) sunt cel mai puțin susceptibile la această afecțiune periculoasă. Sau poate că îi afectează într-o etapă mai târzie a vieții, dar consecințele nu vor fi atât de fatale.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista științifică American Academy of Neurology.

În experiment au participat 29.320 de persoane fără să fi suferit de accident vascular cerebral și 5.825 de persoane cu accident vascular cerebral timpuriu. Toți subiecții au fost bărbați și femei de origine europeană de diferite vârste.

Articolul precedentVernisaj „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere,” la Muzeul Dunării de Jos
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET