Peste 200 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați, 19 permise de conducere au fost reținute, 16 certificate de înmatriculare retrase și o infracțiune constatată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

La data de 27 februarie a.c., polițiștii rutieri au organizat o acțiunepe raza județului Călărași pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității.

Acțiunea polițiștilor a avut ca scop combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, conducerea cu viteză excesivă și depășirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 209 sancțiuni contravenționale, dintre care 189 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 și 20 pentru alte acte normative.

De asemenea, polițiștii au constat o infracțiune la regimul rutier. 

Au reținut 19 permise de conducere, dintre care 9 pentrudepășire neregulamentară, 3 pentru defecțiuni tehnice, 2 pentru neacordare prioritate pietoni și vehicule, 1 pentru alcool și 3 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 16 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au depistat pe DN 4,  în comuna Frumușani, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 

Articolul precedentLuni demarează campania de depunerea Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020
Articolul următorÎncă o suspiciune de coronavirus la un pacient din județul Călărași