Poliţiştii rutieri au verificat conducătorii auto și au constatat peste 600 de contravenții și 15 infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În perioada 9 – 15 decembrie  a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere, produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 31 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2019.

Astfel, în perioada menționată, în cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat conducătorii de autovehicule şi au constatat 618 nereguli la regimul rutier, 22 privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, au fost reținute 71 de permise de conducere, 31 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Au fost întocmite 9 dosare penale pentru conducători auto care conduceau sub influența alcoolului.

Articolul precedentPercheziții la sediul din Călărași al Universității Spiru Haret privind fraudarea examenelor
Articolul următorAccident rutier cu două victime, la Canton, din cauza unei căruțe nesemnalizate