4 infracțiuni constatate, peste 600 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră sancționați, 57 de permise de conducere reținute și 13 certificate de înmatriculare retrase.

În acest weekend, la nivelul județului Călărași, polițiștii au acționat pentru prevenirea și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, au utilizat și aparatele etilotest și drugtestpentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 627 de sancțiuni contravenționale, fiind constate 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii au reținut 57 de permise de conducere, 27 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 12 pentru alcool și 17 pentru alte abateri.

Totodată, au retras 13 certificate de înmatriculare. Activitățile de control în trafic au avut loc în cadrul unui program desfășurat la nivel național.

Articolul precedentA fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea Nodului Intermodal Siderca
Articolul următorVIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”