O singură plantă face minuni în cazul ulcerului gastric. Deși românii nu o consumă în exces, ea are o  beneficii de care nici nu știai asupra organismului și ajută în tratamentul pentru ulcer.

Leguma care vindecă rapid ulcerul este spanacul, care reprezintă și o sursă bogată în vitamina K, vitamina C, vitamina A și B, acid folic, magneziu și în special fier. Îmbunătățește vederea, ne apără de anemie și are numeroase beneficii asupra organismului nostru, fiind o sursă bogată în vitamine. Cu toții ne amintim de personajul Popeye marinarul care căpăta puteri uriașe după câteva înghițituri de spanac.

Potrivit medicilor, spanacul este benefic pentru afecțiunile gastrice, fiindcă substanțele pe care le conține acționează ca un „pansament gastric” și reduce inflamația. Această legumă are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid, indiferent că este vorba despre o gastrită banală sau ulcer, scrie doc.ro.

Deși românii nu consumă această plantă în exces, ea are o mulțime de beneficii asupra organismului și ajută în tratamentul pentru ulcer. Iată ce conține și cum te poate ajuta!

Spanacul este de origini persane, s-a răspândit încă din secolul al XII-lea, iar de atunci este folosit pe post de aliment, cât și pe post de plantă medicinală.

Este cunoscut pentru proprietățile și beneficiile sale asupra organismului și conține foarte multe vitamine și minerale esențiale pentru sistemul nostru imunitar.

Datorită substanțelor sale de: vitamina C, vitamina A, vitamina B, vitamina K, acid folic, fier și mangan, consumul de spanac crește vitalitatea, îmbunătățește vederea, reduce oboseala și echilibrează tensiunea arterială.

Legumele permise în cazul în care ai ulcer

În caz de ulcer sau gastrită, regimul alimentar reprezintă cea mai importantă parte a tratamentului, întrucât ajută la refacerea mucoasei lezate.

Regimul care se recomandă este compus din salate cu frunze, fructe ușor preparate termic ( prin fierbere, la cuptor). Trebuiesc evitate preparatele prajite în ulei, dulciurile sau mâncărurile de tip fast-food.

De asemenea, în privința băuturilor nepermise face parte alcoolul, de orice fel. Se poate bea în schimb lapte integral și ceaiuri din plante. Pentru acest regim în tratarea ulcerului se pot prepara salate, mancăruri pe bază de legume.

Legumele permise sunt sparanghel, morcovi, spanac, tulpină de praz.

Potrivit medicilor, spanacul este benefic pentru afecțiunile gastrice, fiindcă substanțele pe care le conține acționează ca un pansament gastric și reduce inflamația.

De asemenea, această legumă are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid, indiferent că este vorba despre o gastrită sau ulcer.

Spanacul se poate consuma crud, în salate, sucuri sau în smoothie-uri. Cel mai bun spanac este cel care are culoarea frunzelor de un verde cât mai viu. Trebuie evitate frunzele de spanac îngălbenite sau veștejite, deoarece nu mai poate fi consumat. Ca să prelungeşti durata de păstrare a spanacului cumpărat, ai grijă să nu-l speli înainte de a-l depozita, deoarece se ofileşte mai repede.

Spanacul are un conţinut ridicat de vitamina A, vitamina C, vitaminele D, E, K, dar şi de fier, calciu, mangan şi magneziu.

Sucul proaspăt de spanac crud, consumat cel puţin o dată pe săptămână, ajută persoanele care au probleme cu constipaţia şi tranzitul intestinal.

Spanacul protejează sănătatea oculară, reglează tensiunea arterială, energizează şi îmbunătăţeşte calitatea sângelui.

Spanacul are capacitatea de a proteja mucoasa stomacului, scăzând astfel probabilitatea apariţiei ulcerului gastric.

Spanacul, bogat în potasiu şi are un conţinut scăzut de sodium, astfel, este recomandat persoanelor cu tensiune arterială crescută. De asemenea, acidul folic din spanac contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale şi relaxează vasele de sânge, în timp ce este menţinut fluxul sanguin adecvat. Ea are un conținut redus de sodiu și unul ridicat de potasiu, combinație care aduce multe beneficii persoanelor cu tensiune arterială mărită. Potasiul scade tensiunea arterială, iar sodiul o crește, în timp ce acidul folic din leguma care vindecă rapid ulcerul contribuie la reducerea tensiunii și relaxarea vaselor de sânge.

Spanacul are un aport caloric scăzut, astfel că e recomandat persoanelor care vor să slăbească. Planta conţine cantitate mare de fibre care reglează digestia şi abundă în antioxidanţi.

Este un remediu eficient împotriva pielii uscate deoarece are un conţinut ridicat de vitamine şi minerale. Consumul regulat de spanac proaspăt îmbunătăţeşte radical aspectul tenului, scrie clicksanatate.ro.

Articolul precedentZile libere 2023. Urmează a doua minivacanță de trei zile din luna aprilie
Articolul următorToate decolările de pe aeroportul din Berlin, ANULATE din cauza unei greve