Pe, 28 octombrie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Legea modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Aceste modificări vor intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

În perioada următoare, Poliția Română va demara o campanie de informare atât pentru cetățeni, cât și în rândul personalului propriu, cu privire la drepturile și obligațiile persoanelor și ale instituțiilor de aplicare a legii, conform noului cadru legal.

 

Articolul precedentANCOM a lansat platforma aisemnal.ro. Poți vedea cât de bun este semnalul la mobil acolo unde locuiești
Articolul următor„Cultură și Civilizație la Dunărea de Jos”, sesiune internațională de comunicări științifice la Călărași