Polițiștii ies din nou în stradă și amenință cu proteste masive în toată țara. MAI a solicitat de urgență Guvernului să ia o măsură cu privire la deblocarea celor 5.200 de posturi vacante deoarece în ultima perioadă au fost plecări masive ale personalului.

Polițiștii din întreaga țară anunță noi proteste masive, amenințând că vor ieși din nou în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile legate de condițiile de muncă și personalul insuficient. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis de urgență o solicitare către Guvern, cerând luarea unei măsuri decisive pentru deblocarea celor 5.200 de posturi vacante din cadrul instituției. 

În ultima perioadă, forțele de ordine au fost afectate de o serie de plecări masive ale personalului, ceea ce a condus la o situație critică în ceea ce privește eficiența și acoperirea la nivel național. Polițiștii au avertizat că această situație pune în pericol siguranța publică și eficacitatea serviciilor de ordine.

Protestele polițiștilor au fost motivate de o serie de nemulțumiri, printre care condițiile de muncă precare, salariile considerate nesatisfăcătoare și presiunea constantă asupra personalului. Cu toate acestea, cererea MAI către Guvern se concentrează asupra problemei critice a deficitului de personal și necesității urgente de a ocupa posturile vacante.

Articolul precedentScandal în Coaliție după comasarea alegerilor! Primarii aleși în iunie și cei în funcție vor conduce împreună localitățile
Articolul următorÎPS Teodosie, prima reacție după ședința Sfântului Sinod: „În fiecare zi ne rugăm”