Premierul Nicolae Ciucă susține că în cadrul Guvernului se lucrează la proiecte de digitalizare care să pună ”statul să plimbe hârtii, nu cetățeanul”. Ciucă a dat ca exemplu un hub care se pregătește la Ministerul de Interne prin care oamenii își vor putea înmatricula o mașină în sistem online.

”La nivelul Ministerului de Interne se pun bazele pentru digitalizarea unui hub pentru evenimente de viață: de la obținerea unui cazier judiciar și până la înmatricularea unui autovehicul. De asemenea, la nivelul Ministerului Educației se derulează un proiect pentru dobândirea de competențe digitale.

Am avut o discuție, la nivelul Comisiei, la Bruxelles, atunci când am discutat o serie de principii și detalii pe tema digitalitării. Unul dintre subiecte a fost impactul pe care îl va avea digitalizarea asupra cetățenilor și aici s-a vorbit despre seniori, dar și despre cei din mediul rural. Aici s-a discutat despre un program pentru ca oamenii să dobândească un set minim de cunoștințe, pentru a putea să beneficieze de serviciile digitalizate.”, a spus Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGestionarea deșeurilor în localitățile dunărene, dezbătută joi în cadrul primei ediții a Congresului Dunărenilor
Articolul următorPeste 5 milioane de români ar putea primi bani pentru plata facturilor la energie