Mesaj controversat al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Într-un discurs video, acesta a decretat 16 februarie zi a unității naționale, invocând-o ca posibilă dată a atacului trupelor rusești. La scurt timp, un consilier al liderului de la Kiev a declarat că Zelenski nu s-a referit la un atac propriu-zis, ci a fost mai degrabă ironic.

„Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unității. Ei încearcă să ne sperie încă odată indicând în dată a începerii acțiunilor militare”, a spus șeful statului într-un mesaj adresat națiunii, potrivit Reuters. Liderul de la Kiev le-a cerut conaționalilor să arboreze steagul naționalcu această ocazie.

 

La mai puțin de o oră, consilierul prezidențial Mikhailo Podoliak a afirmat că șeful statului nu s-a referit propriu-zis la data de 16 februarie ca fiind ziua atacului Rusiei, ci mai degrabă a fost ironic. 

Articolul precedentVasile Dîncu anunță că România are nevoie de „întărirea capacității de luptă” – Ce legi cere ministrul Apărării de la Parlament
Articolul următorProgramul „Noua casă” va avea garanții de 1,5 miliarde de lei în anul 2022