De pe data de 15 octombrie, Direcția de Asistență Socială, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, primește cereri pentru obținerea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece 2018-2019.

Conform legislației, persoanele cu venituri mici, care doresc să primească ajutorul de încălzire, trebuie să depună la Direcția de Asistență Socială Călărași o serie de documente.

Ajutorul se acordă pentru perioada cuprinsă între lunile noiembrie și martie din anul următor, iar cererea pentru obținerea lui se depune până la mijlocul lunii octombrie.

Ajutorul pentru incălzirea locuinței se acordă persoanelor singure și familiilor care nu-și permit să plătească căldura în timpul sezonului rece, iar acordarea acestui ajutor e prevăzută în Ordonanța de Urgentă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioadă sezonului rece.

Ajutorul lunar pentru energie termică se va acorda doar în stiuatia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1,572 ISR în cazul familiilor și 2,164 ISR în cazul persoanei singure.

Având în vedere că, în momentul de față, valoarea ISR este de 500 lei, venitul net trebuie să fie de maxim 786 lei în cazul familiilor și de maxim 1082 lei în cazul persoanei singure.

Documentele nesesare pentru ajutorul de încălzire, care diferă în funcție de tipul de combustibil folosit, pot fi găsite aici.

Articolul precedentMâine are loc Bursa Locurilor de Muncă în Călărași și Oltenița
Articolul următorVideo | A început montarea nocturnei la Stadionul Ion Comșa! Cererea de bilete pentru partida cu FCSB este foarte mare