Primăria Municipiului Călărași a stabilit o serie de măsuri care vor fi întreprinse, cu cheltuieli din bugetul local, în vederea redeschiderii în condiții optime a anului școlar pentru anii terminali, pe data de 2 iunie.

1. 200 de dispersoare pentru dezinfectanți sunt montate în școlile din municipiul Călărași

Luni, 4 mai, a început montarea celor 200 de dispersoare (achiziționate de PMC pentru scările de bloc în cadrul unui contract de achiziție publică ce a avut termene mari de livrare a restului de produse, luându-se decizia renunțării la montarea în scările de bloc, aceasta fiind doar o recomandare) în școlile și liceele din municipiul Călărași. Sunt montate câte două dispersoare la fiecare intrare și alte două în exteriorul fiecărei băi. Totodată, funcție de necesități, se va achiziționa și dezinfectant.

Achiziția a măști de protecție și termometre

Pentru realizarea unui triaj de către asistenții școlari, acolo unde e nevoie, vor fi achiziționate termometre. Mai mult, vor fi achiziționate și măști de protecție pentru profesori și elevi, cel puțin pentru perioada examenelor naționale.

Achiziția de dezinfectant pentru sălile de examen

În vederea desfășurării examenelor naționale, se vor achiziționa, pentru fiecare sală de examen (Evaluare Națională și Bacalaureat), câte un recipient cu dezinfectant.

Dezinfecția în interiorul școlilor și igienizarea tuturor spațiilor exterioare

La finele lunii mai va fi realizată o dezinfecție cu soluții agreate de Ministerul Sănătății în toate școlile și liceele din municipiul Călărași. Înainte de redeschiderea anului școlar vor fi luate măsuri de igienizare a tuturor spațiilor exterioare ale școlilor (curți, alei, trotuare etc), prin spălat cu detergent a acestor suprafețe.

În toată această perioadă se va ține legătura în permanență cu managerii unităților școlare și cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași în vederea asigurării tuturor necesităților. Planul de măsuri va fi actualizat, funcție de necesitățile fiecărei școli.

În următoarea perioadă se vor achiziționa 65 de tablete necesare elevilor anilor terminali pentru pregătirea examenelor naționale. 31 de elevi de clasa a VIII-a și 34 elevi de clasa a XII-a din municipiul Călărași nu dispun de astfel de mijloace informatice.

 
Articolul precedentCercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului 
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor în zonele aglomerate din orașele Călărași, Lehliu Gară și Fundulea