A fost semnat contractul de lucrări pentru construcția Pieței Mari din centrul municipiului Călărași. Autoritățile locale promit că într-un an de zile aceasta va intra în circuitul comercial și arhitectural al orașului. Fosta Piață Agroalimentară a fost demolată în urmă cu aproximativ un an pentru a face loc viitoarei construcții.

Piața va fi redenumită în Piața Unirii iar arhitectura va fi în stil brâncovenesc. Construcția va îngloba trei corpuri legate printr-o zonă pietonală delimitată de coloane.

– corp central cu regim de înălţime parter + etaj;

– două corpuri parter dispuse simetric lateral faţă de axul central- dreapta/stânga.

Valoarea investiţiei este de 5.961.970,87 lei la care se adaugă TVA în sumă de 1.132.774,46 lei, din care C+M este de 4.552.794,71 lei la care se adaugă TVA în sumă de 865.030,99 lei.

„Centrul vechi al municipiului Călărași intră, prin semnarea acestui contract de lucrări, într-o etapă de modernizare, ce se va continua, așa cum ne-am propus, cu reabilitarea întregului centru pietonal, de la str. Sloboziei până la str. Dobrogea, cu ajutorul fondurilor europene.”, a declarat primarul Daniel Drăgulin.

Articolul precedentAlegeri Prezidențiale 2019 | Klaus Iohannis a câștigat alegerile în Județul Călărași
Articolul următor80 de tineri călărășeni s-au înscris pentru admiterea în școlile de jandarmi