????????????????????????????????????

Astăzi, 7 septembrie, Primăria Călărași a depus, în MySMIS – aplicație online creată de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pentru beneficiarii de fonduri europene, proiectul cu titlul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”. Proiectul a fost primul depus în Regiunea de dezvolatare Sud Muntenia pe Axa 4 a POR 2014 -2020.

Acesta este primul dintre cele 7 proiecte adresate îmbunătățirii mobilității urbane în municipiu pe care Primăria le pregătește în vederea obținerii finanțării lor din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4.

Pentru atingerea obiectivelor și obținerea rezultatelor așteptate, proiectul în valoare totală de aproximativ 9,4 milioane Euro va realiza, în 59 de luni, următoarele lucrări:

-pe str. Prelungirea București, cu o lungime de 2.575 m, se vor moderniza o suprafață carosabilă de 46.039,00 mp și trotuare în suprafață de 26.960,00 mp, precum și două benzi dedicate transportului public, pe întreaga lungime de 2.575 m;

-pe str. București se vor moderniza trotuare în suprafață de 18.928,00 mp, se vor crea piste de biciclete pe o lungime de 3.925 m și se va moderniza o suprafață carosabilă de 49.842,00 mp cu două benzi dedicate transportului public pe o lungime de 1.325, iar pe o lungime de 2.600 m se va realiza o bandă dedicată transportului public.

Tronsonul IV al străzii București (zona intersecției cu str. Păcii și limita administrativă a municipiului Călărași – 800 m) nu este inclus pentru intervenții în cadrul proiectului, deoarece nu se poate realiza delimitarea benzii dedicate pentru circulația vehiculelor de transport public, întrucât circulația se desfășoară pe câte o bandă pe fiecare sens de circulație și nu există o alta stradă paralelă, care să permită schimbarea regimului de circulație în sens unic.

Cofinanțarea UAT Municipiul Călărași este de 2% din valoarea totală eligibilă.

Daniel Ștefan Drăgulin, primar al municipiului Călărași: „Munca depusă în ultimii ani de către Direcția de Programe și Dezvoltare Locală, coroborată și cu alte direcții de specialitate din primărie, și mă refer la cea Tehnică, Economică și Juridică, își concretizează, cu pași fermi și cerți, obiectivele, anume acela de a atrage cât mai mulți bani europeni în actualul exercițiu financiar european.

Felicit echipa DPDL pentru reușita de astăzi, Primăria Municipiului Călărași fiind prima reședință de județ care a depus primul proiect pe Axa 4.1. Este vorba, totodată, de cel mai mare proiect cu finanțare europeană  pe care municipalitatea l-a construit vreodată, urmează și altele, importante și valoroase în ceea ce privește drumul spre modernizare pe care Călărașiul a intrat de câțiva ani.

Așteptăm evaluarea din partea ADR și sperăm să încheiem cât mai curând contractul de finanțare pentru a putea demara licitația pentru modernizarea străzii București. Cu răbdare și înțelegere, cu atitudinea pozitivă, cu sprijinul dumneavoastră, proiectele pe care ni le-am propus vor fi realizate.”

 Valentin Deculescu, administrator public: „Sunt mândru că fac parte din această echipă și îi mulțumesc domnului primar că mi-a oferit această provocare, de a coordona Direcția de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Călărași.

Sperăm ca toate obiectivele noastre de atragere de bani europeni, pe cât mai multe  Programe Operaționale și Axe, să se concretizeze cu succes. Suntem primul municipiu reședință de județ din regiune care depune proiect pe 4.1, așa cum am fost și prima primărie din regiune care am depus proiect pe actualul POR.

Este vorba de reabilitarea Poștei Vechi și, pe această cale, vreau să anunț că luni, 10 septembrie, se va semna ordinul de începere a lucrărilor.”

 

Articolul precedentVideo | Doi porci morți, ridicați de pe un teren aparținand Consiliului Județean Călărași
Articolul următorConsumatori de droguri prinși de jandarmii călărășeni