„Hoții îți invadează intimitatea” care are ca scop conștientizarea cu privire la rolul și importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe. Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervențiilor preventive întreprinse de Poliția Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalități inedite și de impact, informațiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generație, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceștia unei experiențe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetățenii se pot transpune în martori la un furt din locuință, având ocazia să înțeleagă modul de acțiune al infractorilor. Aceste interacțiuni vor fi completate de discuții cu poliștii specializați în prevenirea criminalității, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activității hoților.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

La nivelul României, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puține furturi din locuințe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Per ansamblu, mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural. Astfel, în orașe s-au înregistrat 54,5%  infracțiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%.

Așa cum vom face și pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetățean în parte:

  • Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;
  • Montează o încuietoare de calitate;
  • Montează un sistem de alarmă;
  • Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.
Articolul precedentNavele care tranzitează Dunărea, sursă de aprovizionare pentru contrabandiștii de țigări din Călărași
Articolul următorDunărea joacă astăzi acasă, în ultima etapă din acest an, cu Farul Constanța