Astăzi ne bucurăm de o vremea caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 21 și 30 de grade, dar discutăm în continuare și de instabilitatea atmosferică ce va fi prezentă în mare parte din țară.

Ne așteptăm, așadar, la înnorări temporar accentuate local în Crișana, Transilvania, precum și în zona de munte, mai ales după-amiaza și seara când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vânt puternic și din nou condiții de grindină și vijelii. 

Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. În restul teritoriului, o să avem un cer variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mult mai restrânse – în a doua parte a zilei, cu o probabilitate mai mare în zona Maramureșului. 

În București, vremea se va menține frumoasă și caldă cu un cer variabil și vânt ce va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius. 

Vremea la munte va fi caldă și instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local vor fi averse și descărcări electrice. Ploile vor avea caracter torențial, iar pe alocuri va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. 

Pe litoral, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse si descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 26 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori de 20…22 de grade.

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Cum trece un cunoscut spital de psihiatrie evaluările de la ministerul lui Rafila: cu cârnații de Pleșcoi
Articolul următorTaxa de pod de la Fetești, suspendată până la sfârșitul verii, începând de astăzi