Regimul termic, în cea mai mare parte a ţării, va fi în continuare caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor, mai accentuate în cursul după-amiezii şi al serii.

Va ploua în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi în zonele submontane aferente, pe suprafeţe mici în sud şi est şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în centru; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe alocuri în Dobrogea şi Bărăgan

În București, ziua de sâmbătă, 22 aprilie 2023, aduce un cer cu înnorări, mai accentuate după-amiaza, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar cea minimă în jurul valorii de 5-8 grade Celsius..

„Actualizarea estimărilor pentru intervalul 24 aprilie-22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud-est a țării, cu valori de temperaturi cu maxime între 13 până la 20 grade”, transmite Elena Mateescu, directorul ANM.

 

Articolul precedentCe poți face în postura de victimă a violenței domestice?
Articolul următorAdio procese verbale scrisă de mână! Polițiștii trec pe aplicații mobile