Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat la nivelul județului pentru susținerea proiectului EDWARD – The European DayWithout A RoadDeath, anul  acesta fiind aleasă ziua de 26 septembrie ca „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”.

Polițiștii rutieri împreună cu cei de ordine publică au desfășurat activități de informare în rândul conducătorilor auto, cu scopul conștientizării asupra pericolelor aduse de încălcarea regulilor de circulație.

Și pentru că „ZERO e mai mult decât un număr”, polițiștii le-au amintit cetățenilor factorii generatori de accidente de circulație: viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului sau conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice.

De asemenea, producerea accidentelor rutiere poate fi consecința indisciplinei pietonale, a abaterilor comise de bicicliști, mopediști, motocicliști sau căruțași.

Astfel, la nivelul județului Călărași, în data de 26 septembrie a.c., nu a fost înregistrat niciun accident rutier din care să rezulte decesul vreunei persoane.

În cadrul proiectului EDWARD au fost promovate sfaturi și recomandări, traduse în peste 27de limbi, inclusiv în limba română, pe care cetățenii le pot vizualiza accesând: www.projectedward.eu/ro/.

Articolul precedentS-au pus în vânzare biletele pentru evenimentul cultural „7 Zile 7 Arte” | Program casa de bilete
Articolul următorCu 3 puncte pierdute la masa verde, Dunărea speră să le recupereze mâine cu Pandurii