Un angajat al unei societăţi comerciale din municipiul Călărași a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 100 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 09.09.2019, ora 19.45, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza municipiului, pe strada Prelungirea Bucureşti, la o societate comercială, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase la locul de muncă.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit rapid cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Articolul precedentDan Alexa se întoarce pe terenul Dunării Călărași
Articolul următorA fost confirmat al cincilea caz de infecție cu West Nile la un bărbat din municipiul Călărași