Putin a semnat o lege care va permite mobilizarea persoanelor condamnate pentru delicte grave. Practic, va scoate pe front criminalii și violatorii. 

Vladimir Putin este disperat, liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care cei mai periculoși infractori ai Rusiei vor putea fi trimiși pe frontul din Ucraina. 

Astfel, criminalii, tâlharii, violatorii sau hoții vor putea să lupte împotriva ucrainenilor. Până acum, cetăţenii condamnaţi pentru un delict grav nu puteau fi mobilizaţi şi nici nu puteau efectua serviciul militar obligatoriu. 

Între timp, președintele Volodimir Zelenski a venit cu vești bune pentru ucraineni. Acesta a spus că țara sa este pregătită pentru pace, însă aceasta trebuie să fie una „corectă și justă”. Zelenski a declarat în ultimul discurs că Rusia trebuie să plătească despăgubiri de război, iar oficialii de la Kremlin să fie pedepsiți. Liderul ucrainean susține că Rusia nu este dispusă să negocieze pacea în acest moment pentru că trimite zeci de mii de oameni pe front. 

„Suntem pregătiți pentru pace, pentru o pace corectă și justă, a cărei formulă am exprimat-o de multe ori. Este respectul pentru Carta ONU, respectul pentru integritatea noastră teritorială, respectul pentru poporul nostru și responsabilitatea cuvenită pentru teroare – aceasta înseamnă o pedeapsă pentru toți cei care sunt vinovați și despăgubiri depline pentru prejudiciul cauzat de Rusia.

Această încăpățânare absolut nebună a conducătorilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ceea ce spun unor lideri străini despre presupusa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals. Când cineva se gândește la negocieri, nu caută modalități de a-i înșela pe toți cei din jur pentru a mai trimite zeci sau sute de mii de oameni mobilizați sau sub forma unor mercenari”, a spus Volodimir Zelenski.

Articolul precedent5 motive să ai o pisică în casă. Concluziile oamenilor de știință te vor surprinde
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET