Un bărbat din comuna Ștefan Vodă a descoperit o rachetă germană de calibru 32 cm (muniţie rămasă neexplodată) în grădina din propria gospodărie. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 01.04.2020, ora 10.45, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Ștefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei rachete de calibru 32 centimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un bărbat în timp ce efectua lucrări în grădina din propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

 

Articolul precedentAtenție! Instituire restricții pentru lucrări de reparații pe A2, începând de azi!
Articolul următorServiciul Poliției Rutiere Călărași reia activitatea de examinare