Prezent în conferința de presă organizată, la finalul săptămânii trecute, de PNL Călărași, după victoria liberalilor în cadrul alegerilor europarlamentare, senatorul Răducu Filipescu a declarat că următorul pas care trebuie făcut rapid este cel de a depune moțiunea de cenzură prin care să fie dat jos Guvernul PSD.

Filipescu a mai spus că românii și-au manifestat clar dezaprobarea față de această guvernare chiar dacă alegerile au fost pentru Parlamentul European.

„Important este că trebuie schimbat Guvernul. Dacă mă întrebați dacă ne angajăm noi ca partid să preluăm guvernarea vă spun clar că e nevoie să ne angajăm. Că ne aduce un plus sau ne poate aduce un minus pentru celelalte campanii, mai puțin contează. Este foarte posibil ca la masa rotundă să se așeze toți conducătorii și să găsească varianta de a schimba acest Guvern cu o largă majoritate policoloră care va funcționa, din punctul meu de vedere, destul de greu dar va funcționa. O facem (n.r. majoritatea) cu USR, cu PMP, cu o parte consistentă din ALDE, cu Pro România, o facem cu toată lumea, numai PSD-ul să nu fie.

Trebuie să negociem în două săptămâni un Guvern, că o să fim în afara Europei dacă mai stăm cu PSD la guvernare. PNL și USR vor avea portofolii în concordanță cu procentul obținut la alegeri, ceilalți vor avea câte unu, două portofolii fiecare.”, a afirmat senatorul liberal.

Articolul precedentDSVSA Călărași demarează acțiunea de vaccinare antirabică la vulpi
Articolul următorPSD a dat voturi UDMR pentru a-și asigura sprijinul în Parlament, spune senatorul Răducu Filipescu