Ucraina se confruntă zilele acestea cu atacuri masive ale forțelor ruse, majoritatea fiind îndreptate asupra civililor și a infrastructurii principale din marile orașe ucraine. Analiștii militari spun însă că situația din rândul armatei ruse a rămas neschimbată, forțele lui Putin confruntându-se în continuare cu o lipsă acută de personal și atacând necontrolat. Cât privește intensificarea atacurilor rusești, aceștia le pun pe seama exploziilor de la podul Kreci din Crimeea, un pod cu o însemnătate strategică ridicată pentru Moscova, care face legătura între Rusia și Ucraina. 

Rusia va avea nevoie cel mai probabil între doi şi patru ani pentru a-şi reconstrui forţele armate la nivelul de dinaintea războiului pe care îl duce în Ucraina, a apreciat, marţi, ministrul apărării eston, Hanno Pevkur, care a pledat pentru o presiune continuă la adresa Moscovei.

 Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a declarat, marţi, că a reluat legăturile cu preşedintele rus Vladimir Putin. Berlusconi se lăuda adesea cu prietenia dintre el și liderul de la Kremlin şi a stârnit chiar un scandal luna trecută, când a declarat că „Putin a fost împins să invadeze Ucraina de către poporul rus pentru a înlocui cu oameni cumsecade guvernul lui Zelenski”. Ulterior, acesta și-a nuanțat declarația, spunând că, de fapt, a fost vorba doar de o referire la ce povestesc unii.

Ca urmare a bombardării Krivoi Rog, infrastructura energetică a fost distrusă și mai multe cartiere au rămas fără electricitate. Acest lucru a fost raportat de șeful administrației militare regionale din Dnipro, Oleksandr Vilkul.

Kryvyi Rih este cel mai mare oraș din centrul Ucrainei, al 7-lea cel mai populat oraș din țară și al 2-lea ca suprafață.
 Energodar a fost bombardat din nou în noaptea de marți spre miercuri. Orașul este parțial fără electricitate și apă, relatează 5 Kanal.
 Forţele aeriene americane au interceptat două bombardiere ruseşti Tu-95 în apropiere de coasta Alaskăi, conform unui anunţ făcut marţi de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).
Armata rusă recunoaște că întâmpină probleme pe front din cauza contraofensivei trupelor ucrainene, în special în zona Herson.
„Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti”, a declarat pentru televiziunea publică rusă Rossia 24 generalul Serghei Surovikin, responsabil cu operaţiunile ruseşti în Ucraina de zece zile.
Articolul precedentCeața reduce vizibilitatea pe Autostrăzile A2 și A4
Articolul următorRomânia ar putea fi obligată să dea gaze naturale altor state UE