Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de săptămâna viitoare, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus.

„Prima prioritate pentru noul guvern este continuarea luptei impotriva coronavirus si pentru a gestiona eficient criza.

Guvernul care isi preia acum mandatul este cel care si pana acum a lucrat cu motoarele turate, bine, pentru a gestiona acesata criza. Acum, cu toate fortele, vom continua lupta.

Noul guvern, impreuna cu mine, ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona eficient criza si, dupa ce se termina, pentru a guverna foarte bine pentru romani si pentru Romania.

Este foarte important ca masurile care vor fi luate sa fie luate la timp, in asa fel incat sa prinda. Iar pentru a face posibila aceasta lupa cu toate instrumentele prevazute de lege am decis sa decretez stare de urgenta la inceputiul saptamanii viitoare. Va face posibila alocarea de noi resurse imporante pentru gestionarea crizei”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentRaed Arafat, la Realitatea PLUS: Putem intra în scenariul 3 în scurt timp. Clar ne așteptăm la creșterea bilanțului COVID-19
Articolul următorPlata ratelor ar putea fi amânată. Cîțu: Avem discuții cu sistemul bancar