Este circ în Parlament. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor și-au băgat oamenii în ședință, înainte de plenul care schimbă conducerea ANRE. Plen la care parlamentarii UDMR au anunțat deja că nu vor participa, și asta pentru că, potrivit unor surse, omul susținut de ei va fi înlăturat din funcția de vicepreședinte. Discuții aprinse sunt și pe organizarea alegerilor, dar și pe componenta viitorului Guvern.

La ora 13.00 a început deja ședința de plen comună pentru a alege, prin vot, preşedintele, un vicepreşedinte şi doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Ședința de miercuri vine după ce, cu doar o zi înainte, comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat favorabil candidaţii pentru aceste funcţii.

Reprezentanții UDMR au amenințat însă că boicotează plenul reunit dacă pierde susținerea pentru funcția de vicepreședinte ANRE, post vacant pentru care candidează Nagy- Bege Zoltan (UDMR) și Gabriel Andronache (PNL). 

Anterior plenului, social-democraților, liberalilor și udemeriștilor și-au băgat oamenii în ședințe. Vorbim despre trei ședințe extrem de importante ce au avut loc în paralel și în cadrul cărora s-au dezbătut subiecte extrem de importante legate de organizarea alegerilor din 2024, când știm bine că ar urma să aibă loc 4 scrutinuri, precum și în ceea ce privește componența viitorului Executiv, după rotativa din luna mai.

Discuțiile ar fi vizat, de asemenea, și reducerea numărului de ministere pe care le are UDMR, după rotația premierilor. Surse citate de Realitatea PLUS susțin că PNL vizează ministerul Mediului, deținut în prezent de partidul condus de Kelemen Hunor. 

Potrivit surselor citate, s-ar avea în vedere inclusiv scoaterea UDMR de la guvernare. Mai mult, Zoltan Nagy, omul susținut de UDMR la conducerea ANRE, ar urma să plece din funcția de vicepreședinte

POSIBILI CANDIDAȚI LA MINISTERE ÎN NOUL GUVERN 

* PSD:
– Paul Stănescu
– Lia Olguța Vasilescu
– Mihai Tudose

* PNL
– Luminița Teodora Odobescu
– Alina Gorghiu
– Alexandru Nazare
– Dan Motreanu

LISTA NEAGRĂ A MINIȘTRILOR

* PSD
– Florin Spătaru (ministrul Economiei)
– Marius Budăi (ministrul Muncii)
– Petre Daea (ministrul Agriculturii)

* PNL
– Daniel Cadariu (ministrul Turismului)
– Marcel Boloș (ministrul Fondurilor Europene)
– Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe)
– Virgil Popescu (ministrul Energiei)
– Cătălin Predoiu (ministrul Justiției)

Sursă: Realitatea PLUS

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentZile libere 2023. Când vine și cât durează următoarea minivacanță – calendarul liberelor legale
Articolul următorEXCLUSIV – DOCUMENTELE care devoalează MAFIA de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB, decapitată! Atacurile murdare la adresa acționariatului DETACO, demontate chiar de DNA