Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că există riscul ca unele şcoli să nu poată funcţiona din cauza costurilor foarte mari ale utilităţilor, el atrăgând atenţia autorităţilor publice să ia măsuri în acest sens. Cîmpeanu are și o soluţia, respectiv plafonarea preţurilor.

”Am atras atenţia şi în şedinţa de Guvern, trebuie privite cu prioritate şcolile, spitalele şi universităţile. Există riscuri de funcţionare dificilă din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor. Am dat un exemplu, al unei universităţi în care costurile cu utilităţile erau 3 la sută din buget, iar acuma ajung să fie 15 la sută din buget. Soluţia e clară, plafonarea şi verificarea corectitudinii facturilor, din perspectiva îndeplinirii condiţiilor legale. Acest lucru trebuie să îl facă şi primăriile în ceea ce priveşte şcolile din învăţământul preuniverisitar”, a declarat  Cîmpeanu, luni seara, la un post TV.

Ministrul Educaţiei a precizat că plafonarea preţurilor la energie va fi clarificată în Guvern. Mai mult decât atât, liberalul a precizat că există, de asemenea, şi o hotărâre de Guvern care este pe circuitul de avizare pentru creşterea costului standard per elev, destinat cheltuielilor materiale. ”Însă aceste creşteri, deşi sunt importante, sunt mici în raport cu ceea ce înţeleg că înseamnă creşterea costului la energia electrică”, a arătat ministrul.

Întrebat care este recomandarea sa, Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii trebuie să meargă la şcoală.

”Varianta este să meargă la şcoală şi să fie condiţii optime pentru derularea procesului de învăţământ, foarte clar. O să redau ceea ce a zis premierul, cel mai dramatic lucru este închiderea şcolilor, din orice motiv”, a subliniat Cîmpeanu.

Articolul precedent21% dintre angajați și-ar da demisia de la jobul actual fără să aibă un plan de rezervă
Articolul următorVremea 18 ianuarie – Cod galben, în vigoare, temperaturi scăzute, vânt teribil în cea mai mare parte din țară