AS Roma și FC Sevilla se vor întâlni în finala Europa League, iar West Ham și Fiorentina se vor duela pentru trofeul din Conference League.

Cel mai tensionat meci a fost FC Basel – Fiorentina. Echipa elvețiană venea după victoria cu 2-1 din tur, dar gruparea peninsulară a crezut în șansa ei până în ultimele secunde ale minutelor de prelungire din prelungiri.

Fiorentina a deschis scorul prin Gonzalez, dar Basel a egalat după reușita lui Amdouni. Același Gonzalez i-a adus pe oaspeți în avantaj, trimițând meciul în prelungiri. Și, când toată lumea se pregătea de loviturile de departajare, Barak a înscris în minutul 120+9. Iar ca tensiunea să fie și mai mare, golul a fost validat după consultarea sistemului VAR.

Fiorentina va avea o misiune foarte dificilă în finală, deoarece va întâlni West Ham, singura echipă neînvinsă în competiție. Gruparea engleză a trecut cu dublă victorie de olandezii de la Alkmaar. După 2-1 în tur, Fornals a înscris pentru „ciocănari” în minutul 90+4.

Cea mai titrată echipă din Europa League, FC Sevilla, are șansa să câștige al șaptelea trofeu. Juventus a sperat, după 1-1 pe teren propriu, că poate da lovitura în Spania, mai ales că Vlahovic a deschis scorul în minutul 65 la câteva secunde după ce fusese trimis în teren. Bucuria oaspeților a fost stricată de Suso, care a marcat în minutul 71.

Se poate spune că a fost meciul rezervelor, în contextul în care Suso îl înlocuise în minutul 62 pe Torres (iar în minutul 118 i-a lăsat locul lui Rekik). Golul calificării a fost marcat tot de un jucător venit de pe banca de rezerve. Lamela l-a înlocuit în minutul 70 pe Ocampos, iar în minutul 95 a adus bucuria în tribunele stadionului din Sevilla.

Echipa spaniolă va întâlni în ultimul act AS Roma, care a remizat pe terenul lui Bayer Leverkusen, 0-0, după ce în tur se impusese cu 1-0.

Finala Europa League are loc pe 31 mai, la Budapesta, iar ultimul act din Conference League se joacă pe 7 iunie, la Praga.

Articolul precedentObiectul pe care trebuie să îl ai tot timpul în portofel, dacă vrei să atragi cât mai mulți bani
Articolul următorAcesta este cel mai cunoscut cuvânt românesc la nivel internațional. Toți străinii îl vor recunoaște