Românii fără doza booster ar putea să aibă aceleași restricții ca cei care nu s-au vaccinat deloc. Asta înseamnă că nu vor mai putea intra în mall-uri, magazine sau instituții publice. Guvernul pregătește o ordonanță de urgență (OUG) care va fi dezbătută, astăzi, în ședință. Între timp, regulile de circulație se schimbă pentru cei care vor să călătorească în Europa! Oamenii care au certificate de vaccinare mai vechi de 9 luni sunt obligați să aibă și doza booster pentru a evita carantina.

 

Guvernul discută astăzi OUG care ar urma să transpună în practică un regulmanent european. Astfel, persoanele care nu au doza booster și ajung la graniță vor trebui să stea în carantină dacă nu au doza booster. 

Pe plan intern, această discuție este ceva mai complexă doarece sunt voci care susțin introducerea acestei prevederi, dar și persoane care contestă asta.

 

Reamintim că de marți, 1 februarie, în Uniunea Europeană intră în vigoare regula potrivit căreia certificatele COVID sunt valabile doar 9 luni fără o doză booster a unui vaccin anti-COVID, pentru călătoriile în interiorul UE. 

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, anunța, la începutul acestei săptămâni, că acest lucru va fi reglementat  „în curând” și în România.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDe ce unora li se face rău în timpul slujbelor religioase. Explicația șocantă a Bisericii – Ce înseamnă când mireasa leșină în Biserică – Cutremurător
Articolul următorRomânii care îngrijesc bolnavi de cancer vor putea beneficia de concediu medical